Microsoft kodu game lab

Kodu Game Lab Microsoft tarafından geliştirilmiş, çocukların basit görsel programlama diliyle ‘oyun’ geliştirebildikleri, oynayabildikleri ve yaptıkları oyunları arkadaşlarıyla paylaşabildikleri bir yazılımdır. Şimdi yazının başlığını neden böyle verdiğimi anlıyor olmasınız. Çünkü Kodu Game Lab oyun oynayarak, oyun programlamaya imkan sunar. Hem de hiçbir programlama dili bilmenize gerek olmadan! Yani tam anlamıyla Gamification’ın dibi sayılabilecek bir yazılımdır.
Yazılımın internet sitesine buradan erişebilir ve bilgisayarınıza tamamen ücretsiz olarak kurabilirsiniz. Bilgisayarınız Kodu Game’i indirmekle meşgulken gelin biz de Kodu Game’in öne çıkan bazı özelliklerini keşfedelim.

microsoft kodu game lab ile ilgili görsel sonucuDil

Görsel programlama dili dediysem, öyle aklınıza hemen int’ler, for’lar, if’ler gelmesin. Oyunda kullanılan dil çok daha basit bir şekilde komut sistemine dayalı sözel bir dildir. Ve müjde! Oyunda Türkçe dil seçeneği de mevcuttur. Programlama adına aydınlatıcı olması açısından aşağıdaki görseli inceleyebilirsiniz.

Öğretmen Gözünden

Kodu sadece programlama öğretmek amaçlı bir yazılım değildir. Programlamanın yanında çocuklara problem çözme, storytelling ve algoritma mantığını öğretme yeterliliğine sahip olan bir yazılımdır. “Çaktırmadan öğretme” metodunun en iyi uygulanabileceği teknolojilerden biridir.

Öğrenci Gözünden

Öğrencilerin Kodu Game’i sevmemesi için hiçbir neden yok. Diğer dersleri sıkıcı kılan ne varsa Kodu Game’de bunların hiçbiri yok! Üstelik oyun yapabilmek için hiçbir programlama dili bilmelerine de gerek yok.

Hangi Platformlarda Oyun Yapabilirim?

Bilgisayarınıza bedava olarak indirebilir ve programlamaya başlayabilirsiniz. Xbox’ın Amerika dükkanında da mevcut olan Kodu Game Lab ‘ın Türkiye Xbox’larına gelmesi biraz zaman alabilir.
Evet sanırım Kodu Game Lab’ın indirilme işlemi tamamlanmıştır. Kodu’yu keşfederken iyi eğlenceler!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar