Bill GATES

                                    BİLL GATES         

      Tam ismi William Henry Bill Gates olan iş adamı, 28 Ekim 1955 tarihinde Amerika'nın Seattle eyaletinde dünyaya gelmiştir. Babası avukat annesi ise bir öğretmendir. Bill Gates'in iki tane kardeşi vardır. Microsoft şirketinin kurucularından olan Gates aynı zamanda şirketin başkanlık ve baş yazılım mimarlığı görevlerini de üstlenmiştir.

Çocukluk yaşlarından itibaren bilişim alanına ilgisi olan Gates, boş zamanlarının çoğunu arkadaşı Paul Allen ile birlikte bilgisayar başında geçiriyordu. İki arkadaş, yakınlarında bulunan bir şirketin bilgisayarını para ödemeden kullanmak için bu şirketin yazılım hatalarını arayıp buluyorlardı. Bu sayede bilgisayar konusunda uzmanlaşmış ve 1972 yılında Traf-O-Data adlı ilk şirketlerini kurmuşlardır. Trafik sayım ve kontrol sistemi için yazılımlar üreten bu şirket 20.000 dolarlık bir satış rakamına ulaşmıştır.
Dönemin önde gelen şirketlerinden olan MITS'in, en önemli numunesi olarak gördüğü Altair isimli henüz tamamlanmamış bir işletim sistemi bulunuyordu. 1974'te Gates ve Allen bu işletim sistemi için BASIC isimli bir yazılım dili geliştirdiler. Bu yazılım dili sayesinde kullanıcılar programlarını kendileri yazabiliyorlardı. MITS şirketi sistemi daha da geliştirmeleri için Gates ve Allen'a sipariş verdi. Bunun üzerine iki arkadaş New Mexico'da Microsoft şirketini kurdular. 
Gates, 1977 yılında Apple,Tandy ve Commodore şirketlerinin ürettikleri cihazları BASIC ile donatabilmek için lisans sözleşmeleri imzalamıştır. Şirket 1979 yılında 13 çalışanıyla 3 milyon dolar kazanç elde etmiştir.
2016 yılında Dünya'nın en zengin insanı unvanını alan Bill Gates'in serveti 87.4 milyar $'dır. Evinin büyüklüğü 6100 m²'dir. Bill Gates'in bu devasa evinde 230 m²'lik bir spor salonu ve 93 m²'lik bir yemek odası bulunmaktadır. Evli ve 3 çocuk babası olan Bill Gates'in saniyelik kazancı 230 $'dır.

BİLL GATES ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Microsoft kodu game lab